YSGOL BRO CINMEIRCH - Llanrhaeadr
       
     
 The school features an open plan atrium space used for teaching as well as indoor play.  Classrooms are accessed from the atrium, but give the option to combine the spaces and offer more flexibility by a series of sliding screen doors.
       
     
 The brief required that the school was sympathetic to the surrounding countryside.  Furthermore, this concept was expanded to the interior and is reflected in the use of robust natural materials that also avoid the standard institutionalised look common in many public buildings.
       
     
 The use of separate shapes and forms in combination with changes in material, create a small scale and intimate building that is appropriate for a primary school and the surrounding environment.
       
     
YSGOL BRO CINMEIRCH - Llanrhaeadr
       
     
YSGOL BRO CINMEIRCH - Llanrhaeadr

A replacement of the old Victorian school, Ysgol Bro Cinmeirch combines traditional materials such as stone and timber and presents them in a contemporary context.

The project was awarded the RIBA Architecture Award for Wales and received a Commendation from the Civic Trust for contributions to the quality and appearance of the environment.

 The school features an open plan atrium space used for teaching as well as indoor play.  Classrooms are accessed from the atrium, but give the option to combine the spaces and offer more flexibility by a series of sliding screen doors.
       
     

The school features an open plan atrium space used for teaching as well as indoor play.

Classrooms are accessed from the atrium, but give the option to combine the spaces and offer more flexibility by a series of sliding screen doors.

 The brief required that the school was sympathetic to the surrounding countryside.  Furthermore, this concept was expanded to the interior and is reflected in the use of robust natural materials that also avoid the standard institutionalised look common in many public buildings.
       
     

The brief required that the school was sympathetic to the surrounding countryside.

Furthermore, this concept was expanded to the interior and is reflected in the use of robust natural materials that also avoid the standard institutionalised look common in many public buildings.

 The use of separate shapes and forms in combination with changes in material, create a small scale and intimate building that is appropriate for a primary school and the surrounding environment.
       
     

The use of separate shapes and forms in combination with changes in material, create a small scale and intimate building that is appropriate for a primary school and the surrounding environment.